Vi söker nu en verksamhetsledare med engagemang för den offentliga konsten. Sök senast måndagen den 4 december.

Beskrivning

Till Konstnärscentrum Öst söker vi nu en verksamhetsledare (50 procent) som med nya grepp vill utveckla vår verksamhet. Vårt uppdrag är främjande och förmedling av uppdrag till konstnärer, främst inom offentlig gestaltning och skola. Det är i grunden en strategisk tjänst där du har kontakt med regioner och landsting, kommuner, intresseorganisationer, skolor, konstkonsulter och inte minst företag som allmännyttiga bostadsföretag och andra byggföretag. Syftet är att kartlägga efterfrågan och behov runt offentlig konst genom att bygga starka nätverk inom upptagningsområdet Uppsala, Stockholm och Gotland.

Offentlig gestaltning är ett område med stor utvecklingspotential – vårt mål inom Konstnärscentrum Öst är att göra en nystart! I samverkan med vår aktiva styrelse och med support från webbansvarig (deltid) och utbildningsansvarig (periodvis på plats) får du som verksamhetschef goda förutsättningar för att lyckas med ditt jobb. Det kräver samtidigt att du är en person med stort eget driv och sinne för utveckling.

Förutom goda kunskaper om projektledning och -styrning ser vi mer än gärna att du har erfarenhet av att jobba för en ideell organisation som bygger på engagemang. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med att söka finansiering för projekt och annan verksamhet. Och att du därmed uttrycker dig väl i tal och skrift, oavsett om mottagaren är VD på ett byggföretag, tjänsteman på Kulturrådet, kommunpolitiker eller konstnär. Ett krav är att du har en bakgrund inom konst- eller kulturområdet samt har insikt och erfarenhet av processerna runt offentlig konst.

Exempel på arbetsuppgifter

  • utvecklingsarbete i samverkan med styrelsen
  • skriva projektansökningar
  • representera och bygga nätverk
  • kontakt med beställare (kommuner, skolor, byggföretag t.ex.)
  • kontakt med och förmedling av konstkonsulter
  • genomförande av portfoliovisningar
  • kontakt med enskilda medlemmar
  • framtagande av presentationsmaterial (i samarbete med formgivare)
  • marknadsföring på sociala medier/online
  • registrering, uppdatering och uppföljning av uppdrag till konstnärer och konsulter

Tjänsten avses att startas vid årsskiftet. Lön efter överenskommelse. Referenser lämnas på begäran. Då det är en snabb rekrytering ber vid dig att sända din CV innan måndagen den 4 december via styrelsen@kcost.se. Frågor om tjänsten besvaras av Anna Ridderstad, 070-560 76 44

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

©2018 Konstnärcentrum Öst I artig made it! webbyrå I

Logga in med dina kontouppgifter

Glömt kontouppgifterna?