Välkommen hem
av Alexandra Stratimirovic

Projektbeskrivning

Konstverket invigdes den 6 december 2013 i bostadsområdet Årstaberg.

Konsult är Birgitta Silfverhielm och beställare är Stockholmshem.

En platsspecifik ljusinstallation. Verket är integrerat i den 13 meter långa trappa som löper genom bostadsområdet vid Sjöviksbacken. Trappan ligger i en öppen linje i landskapet och syns ända från Tantolunden på andra sidan Årstaviken. Konstverket kan ses som en utrullad matta av ljus sedan mörkret lagt sig. Linjerna förändras, tänds och släcks och byter färg i en långsam berättelse. 

Foto: Robin Hayes
Jörgen Benon, projektledare Stockholmshem
Joakim Danielsson, områdesförvaltare Stockholmshem
Jesper Åman, projektledare JM AB

KUND

Stockholmshem

KONSTNÄR

Alexandra Stratimirovic

 Alexandra Stratimirovic hemsida

 

ADRESS & KARTA

Sjöviksbacken, Årstaberg

Relaterade Projekt

©2017 Konstnärcentrum Öst I artig made it! webbyrå I

Logga in med dina kontouppgifter

Glömt kontouppgifterna?