Jag tänker på det eviga
av Rikard Fåhraeus

Projektbeskrivning

Konstverket invigdes 2011 i Årstadal

Konstkonsult är Ylva Kullenberg
och beställare är Stockholmshem.

Verket är gjort i rostigt cortenstål vilket på håll ser ut som ädelträ. Skåpet och stolen är bägge 16% större än sina förebilder, vilket för en vuxen skapar en viss känsla av att vara liten. Om en vuxen sätter sig på stolen så är den så pass stor att fötterna inte riktigt når ner i marken.

Spegeln på framsidan är en så kallad spionspegel. Innanför denna på skåpets bakre vägg finns också en spegel. Dagtid reflekterar spionspegeln som en vanlig spegel ( utåt ) nattetid tänds belysning på insidan varvid spegeleffekten blir den omvända; man kan se in och spionspegelns reflekterande yta uppstår på insidan där den reflekterar sig själv mot den bakre väggens spegel och därmed skapas en illusion av att titta in i en evighetskorridor. Det ser därmed ut som att insidan är större än utsidan.

Verket refererar till barnets föreställningsvärld, där ett skåp kan vara en magisk passage till en annan värld och innehålla det okända. Möblerna plockar även ut det privata i det offentliga rummet.

På natten tänds ljuset i skåpet. Då går det att se igenom spegeln. Insidan ser större ut än utsidan.

Mått: ca 230x90x60 cm.

Foto: Fredrik Sederholm och Rikard Fåhraeus

KUND

Stockholmshem

KONSTNÄR

Rikard Fåhraeus

Rikard Fåhraeus hemsida

KONSULT

Ylva Kullenberg

ADRESS & KARTA

Jag Tänker På det Eviga
Fredsborgsgatan
117 58 Stockholm

Relaterade Projekt

©2017 Konstnärcentrum Öst I artig made it! webbyrå I

Logga in med dina kontouppgifter

Glömt kontouppgifterna?