Gestalter
av Anna Stake

Projekt beskrivning

Konstverket invigdes 2009 i Årsta

Konsult är Birgitta Silfverhielm och beställare är Veidekke Bostad AB.

Uppdraget gällde att gestalta den gemensamma gården mellan fyra höghus, högt belägna nära skogen och med strålande utsikt över Årstaviken. Dessutom ville man ha design av insynsskydd vid husens entréer. Man hade från uppdragsgivarens håll önskat sig konst med anknytning till den närbelägna naturen.

Uppdraget gavs först som ett parallellt skissuppdrag där två konstnärer bjöds in att göra förslag.

Det blev Anna Stake som fick uppdraget.
Anna Stake har valt att arbeta med en grupp jättestora ”barr” i corténstål. De är tre meter höga, och belysta underifrån. På gården promenerar de över en grusad yta, som högresta figurer. Från tio våningars höjd är de mindre men fortfarande väl synliga.

Som insynsskydd föreslog hon skärmar av corténstål som vattenskurits i mönster som av ett träds årsringar.

KUND

Veidekke Bostad AB


KONSTNÄR

Anna Stake

Anna Stake

ADRESS & KARTA

Gatuadress

Relaterade Projekt

©2018 Konstnärcentrum Öst I artig made it! webbyrå I

Logga in med dina kontouppgifter

Glömt kontouppgifterna?